Επισκεφθείτε μας

Νοταρά 90,Ξυλόκαστρο

Καλέστε μας

2743 30 17 27

Στείλτε μας μήνυμα

info@physioxylokastro.gr

Τεχνικές Αποκατάστασης

Υπηρεσίες ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ 01

ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Ασκήσεις και τεχνικές που χρησιμοποιούνται με σκοπό την διευκόλυνση των ασθενών με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, όπως η χρόνια βρογχίτιδα, το άσθμα, το πνευμονικό εμφύσημα και η κυστική ίνωση, έτσι ώστε να επιτευχθεί βελτίωση του πνευμονικού αερισμού, μείωση του αναπνευστικού έργου και βρογχικός καθαρισμός.

Υπηρεσίες ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ 02

BACK SCHOOL THERAPY

Σειρά θεραπειών η οποία βοηθά στην ανακούφιση των πόνων της μέσης και του αυχένα. Οι ασθενείς μαθαίνουν για την ανατομία και τη λειτουργία της σπονδυλικής στήλης καθώς και τη σωστή στάση του σώματος κατά την διάρκεια των καθημερινών τους δραστηριοτήτων έτσι ώστε να αποφεύγουν μελλοντικούς τραυματισμούς.

Υπηρεσίες ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ 03

BOBATH

Εφαρμόζεται σε ασθενείς με παρέσεις και παραλύσεις. Ο στόχος του Bobath είναι η εκπαίδευση της κίνησης μέσω δραστηριοτήτων υπό την πλήρη καθοδήγηση του φυσικοθεραπευτή για την ολοκλήρωση τους έτσι ώστε να ανακτηθεί η χαμένη κινητικότητα του ασθενούς.

Υπηρεσίες ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ 05

ΚΙΝΗΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τεκμηριωμένη επιστημονικά παρέμβαση, η οποία ενσωματώνεται στη βασική θεραπευτική μορφή της φυσιοθεραπείας. Στόχος είναι η καλή λειτουργία της σπονδυλικής στήλης, η αύξηση των σωματικών αντοχών, η ενδυνάμωση των μυών, η αύξηση της ελαστικότητας κ.α.

Υπηρεσίες ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ 06

McKENZIE

Η μέθοδος αυτή συνιστά ένα ολοκληρωμένο σύστημα αξιολόγησης και αντιμετώπισης της μυοσκελετικής παθολογίας. Είναι βασισμένη στη λήψη ενός αναλυτικού ιστορικού καθώς και σε μια σειρά κινητικών διαδικασιών οι οποίες οδηγούν στην κατηγοριοποίηση των προβλημάτων σε τρία βασικά σύνδρομα. Εν συνεχεία εφαρμόζονται μηχανικές διαδικασίες ανάλογα με το σύνδρομο και τη συμπεριφορά των συμπτωμάτων, οι οποίες οδηγούν στην αποκατάσταση. Η μέθοδος Μηχανικής Διάγνωσης και Θεραπείας εστιάζει στην ενεργό συμμετοχή του ασθενούς, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα την ταχύτερη αποκατάσταση και τον περιορισμό των συνήθων υποτροπών.

Υπηρεσίες ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ 07

MAITLAND

Ορθοπεδική Θεραπεία με χειρισμούς που σκοπό έχει την αποκατάσταση των κακώσεων και των παθήσεων του νεύρο-μύο-σκελετικού συστήματος.

Υπηρεσίες ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ 08

P.N.F.

Το ανθρώπινο σώμα διαθέτει αισθητήρες που τροφοδοτούν τον εγκέφαλο με πληροφορίες για τη θέση και την κίνηση του σώματος. Η μέθοδος αυτή κάνει χρήση αυτών των αισθητήρων ώστε να διευκολύνει τη φυσιολογική κίνηση. Ως θεραπευτικό μέσον δε χρησιμοποιεί μηχανήματα αλλά την ίδια την κίνηση. Στοχεύει στη βελτίωση των κινητικών δεξιοτήτων ολόκληρου του σώματος.

Υπηρεσίες ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ 09

TRIGGER POINTS THERAPY

Η απενεργοποίηση των trigger points (σημεία πυροδότησης πόνου) αποτελεί μέρος μιας φυσιοθεραπευτικής αγωγής και σπάνια ξεχωριστή θεραπεία, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις ένα μυοσκελετικό πρόβλημα μπορεί να οφείλεται σε συνδυασμένες βλάβες στα οστά, τα νεύρα και τους μυς.

Υπηρεσίες ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ 10

MANUAL THERAPY (ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ)

Αποτελεί ένα ειδικό τομέα της Φυσιοθεραπείας για την αποκατάσταση των νευρο-μυο-σκελετικών προβλημάτων. Βασίζεται στον κλινικό συλλογισμό, με τη χρήση πολύ εξειδικευμένων τεχνικών προσέγγισης, που περιλαμβάνουν χειρισμούς και θεραπευτικές ασκήσεις.